July 3, 2012

Oh My English ! | Cara belajar Bahasa Inggeris dengan mudah


Aku rasa korang pun mesti dah tengok rancangan Oh My English kat TV IQ kan? ASTRO channel 610. Aku rasa konsep untuk rancangan ni memang sangat-sangat bagus. Sebab rancangan yang bercorak education yang dapat ajar para pelajar zaman sekarang untuk memahirkan diri diorang dengan bahasa inggeris yang aku rasa memang diperlukan untuk zaman sekarang. 


Kalau tengok cerita ni yang memang tunjukkan pelajar-pelajar kita yang sangat-sangat kurang mahir menggunakan bahasa inggeris dalam kehidupan seharian. Last-last diorang dapat pulak cikgu Mat Salleh. Mula la susah nak berkomunikasi. That's the reason why we need to understand English. Tambahan pulak, sekarang ni kemahiran bertutur dalam bahasa inggeris memang menjadi salah satu keperluan. Tak kira la untuk belajar mahupun bekerja. Jadi kalau kita tak dapat untuk bertutur atau berkomunikasi dalam bahasa inggeris mungkin kurang satu kemahiran yang agak diperlukan masa kini. 


So, jom sama-sama belajar English dengan Oh My English !


3 comments:

luqman zakaria said...

dengan cara yang macam nih lagi senang budak2 nak blajar english..heheh

Aizat Shafiq said...

@luqman zakaria

that's true..
kita pun seronok jugak tgk cite tu kan?
;)

Liza_Liz said...

klakar la citer tu.."go through paper"...haha