September 9, 2015

iPhone 5S casing dengan GoPro Mount DIY


Aku perasan yang sekarang ni ramai yang gunakan phone sebagai remote. Tak pun sebagai screen. Sebab GoPro yang ada screen cuma Hero4 Silver. 

Tengah- tengah terfikir, timbul la idea DIY paling mudah. Korang cuma perlu :

1. GoPro flat mount
2. Casing phone yang korang guna. 

Senang. Cuma lekat je. Pastu dah boleh pairing dengan WiFi terus jadi screen. Kat bawah ni aku cuma buat untuk normal phone view. Lepas ni ingat nak tambah untuk satu lagi mounting untuk landscape view.  




Amacam?

Boleh try la nanti kan. Yang penting jimat cost ! 

2 comments:

ika nasir said...

Assalamualaikum, En. Aizat bole tk bg saya emel atau apa apa yg membolehkan sy contact En. Aizat sbb saya rasa tengah hadapi masalah dgn scammer. Sy nk share pasal bank statment diorg.

Miracle Delight said...

Apa kelebihan gopro ni?